Project omschrijving

 

Edelherten

Het edelhert is het grootst op het land levende zoogdier van Nederland. Mannetje herten hebben een schofthoogte tot circa 125 cm en vrouwtje tot circa 110 cm. In de zomer hebben ze een roodbruine vacht die in de winter grijsachtig bruin is. Het mannetje heeft een gewei dat elk jaar groter en zwaarder wordt met meer vertakkingen. In september is de bronsttijd d.w.z. dat de herten de roedel verlaten en op zoek gaan naar de vrouwtjes. Ze proberen via het burlen de vrouwtjes te verleiden en concurrenten te imponeren.

 

Klik hier voor de derde prijs fotowedstrijd Hoge Veluwe