Wie ben ik?

Ik fotografeer al van mijn 18de. Altijd al actief geweest met natuurfotografie. Begonnen met een Praktica en het ontwikkelen en afdrukken van foto’s in een eigen doka. Sinds het digitale tijdperk heel intensief met natuurfotografie. Ik ben lid van de natuurfotoverenigingen in Friesland en Apeldoorn. Tevens eindredacteur geweest van www.natuurfotografie.nl. Naast het fotograferen bouw ik websites m.b.v. WordPress.


WIE
BEN
IK
???

Profile Picture in Keramiek

Jan Boer
Jan BoerDevelopster: Barbiekeramiek

Bij de afscheidsreceptie van mijn werk kreeg ik bovenstaande keramiek

kado van een collega die goed op de hoogte was van mijn hobby.


 

Een paar kenmerken

 • Ik ben een liefhebber van natuurfotografie
 • Dieren fotograferen heeft mijn voorkeur
 • De meeste foto’s maak ik in Nederland
 • Ik ga graag lopend of fietsen door de natuur

Enkele highlights

Mijn Favoriete Projecten

Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Maar de fotoreis naar IJsland is mij heel erg bijgebleven. Daarnaast zijn er erg boeiende fotomomenten geweest in de Nederlandse natuur met o.a. kikkers, ijsvogeltjes en de tijgerspin. Verder ben ik al meer dan 15 jaar een vaste bezoeker van de edelhertenbronst op de Veluwe.

 • IJsland is een geweldig fotogeniek land
 • Bruine kikkers en padden zwemmen met 100den op een vierkante meter
 • Tijgerspin als waterdrager en pitcher
 • Edelherten bronst op de Veluwe
 • Kwel en kleine insecten blijven boeien

De apparatuur die ik veel gebruik:

 • Canon EOS R5
 • Canon 7D Mark II
 • Canon 17 – 40 mm
 • Canon 24 – 70 mm
 • Canon Macro MP-E-65 mm 1-5x
 • Canon 100 mm
 • Canon 100 – 400 mm
 • Canon 500 mm

Mijn Werkwijze

Meestal ga ik fietsend of lopende door een bepaald gebied. Neem daarbij mijn fotoapparatuur mee en zie vervolgens wat ik tegenkom. Heb ik iets moois en interessant gevonden dan kom ik daar regelmatig terug om foto’s te maken. Belangrijk is om in een onderwerp te groeien, terug te komen op de plek bij het juiste licht om tot mooie beelden te komen. Daarbij vind ik het leuk om met camera en onderwerp te experimenteren.

Mijn favoriete fotoclubs

Ik ben lid van twee fotoclubs te weten:

 • VNF-Friesland
 • VNF-Apeldoorn

Enkele prijswinnende foto’s

Fotograferen m.b.v. Stappenplan
Er borrelt een idee op en bedenk hierbij een plan. Ga vervolgens fotograferen en probeer en maak veel verschillende foto’s van het onderwerp. Op locatie en later thuis worden de resultaten bekeken. Zoeknu naar andere en nieuwe invalshoeken (nog een keer naar dezelfde plek, een ander locatie, andere lens, andere instellingen, ander licht, tijdstip e.d.). En nu met nieuwe inzichten met het zelfde onderwerp aan de gang. Door regelmatig je te verdiepen in hetzelfde onderwerp kom je vaak tot betere resultaten.

Onderstaande beeld is een samengestelde foto en stond model voor de “Picture in Keramiek”.

Contact-Jan-Boer1