Op zaterdag 21 maart 2022 werd de uitslag van de natuurfotowedstrijd de Groene Camera 2022 bekend gemaakt in het Museon-Omniversum. Hier ontving ik een tweede prijs (Runner-up) met bovenstaande foto en een eervolle vermelding met onderstaande foto’s.

 

Bovenstaande foto: Runner-up in de categorie Geleedpotigen en ongewervelden.

Juryrapport: Zeepokken zijn diertjes waar snel overheen wordt gekeken. Deze op schelpjes lijkende kreeftachtigen leiden een teruggetrokken leven, vastzittend op een harde ondergrond zoals een schelp of, zoals in dit geval, een stuk metaal. De fotograaf heeft een fascinerend beeld vol subtiele kleurschakeringen van roest en zeepokken weten te creëren. De levende zeepokken, herkenbaar aan de driehoekige afsluitklepjes, wisselen de ruitvormige holle overblijfselen van gestorven dieren af en zorgen samen voor een foto die zowel abstract als natuurlijk is.

 

Eervolle vermelding in de categorie Planten en paddenstoelen.

Tot en met eind februari 2023 kun je alle prijswinnende foto’s bekijken in het Museon-Omniversum in Den Haag. De aluminium prints voor deze expositie worden gemaakt door CEWE. Een procedé die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van het Museon-Omniversum. CEWE verzorgt sinds 2017 de prints voor de Groene Camera.